EXCLUSIV  Cercetare ARGUMENT: Categorii prioritare pentru vaccinare. Cum sunt percepuți medicii. Mădălina Hideg: Este interesant!

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Institutul ARGUMENT a realizat, la comanda DC Medical un studiu cu privire la impactul pandemiei asupra bolnavilor cronici din România. Care sunt categoriile pe persoane pe care aceștia le consideră prioritare în cazul vaccinării.

"Categoriile prioritare pentru vaccinare, în opinia acestor pacienţi sunt în primul rând bolnavii cronici, ei înşişi, dar este interesant că percep personalul medical ca fiind parte a acestor categorii prioritare. Până la urmă, vaccinarea personalului medical are ca scop inclusiv creşterea încrederii - nu numai a bolnavilor cronici - în faptul că prezenţa la medicul specialist, prezența într-o unitate sanitară nu este un risc pentru contactarea virusului. Practic, asta înţelegem din plasarea personalului medical ca şi categorie prioritară pentru vaccinare, imediat după bolnavii cronici.

Vârstnicii sunt pe locul trei, dar la o distanţă foarte mare de celelalte două categorii. Unul din zece pacienţi intervievaţi consideră că vârstnicii ar trebui să facă parte dintre categoriile prioritare pentru vaccinare.

Noi am mai testat, ca şi variantă de răspuns, femeile însărcinate, respectiv personalul din unităţile penitenciare, în ideea în care am gândit să aflăm dacă pacienţii cu boli cronice consideră că ar trebui ca şi aceste categorii să fie vaccinate prioritar. Personalul din unitățile penitenciare, în ideea în care până la urmă la fel ca şi personalul medical reprezintă o categorie de angajaţi care ar putea să răspândească uşor, într-un mediu restrâns, virusul. Dar se pare că aceste două categorii nu sunt considerate prioritare de către bolnavii cronici", a explicat Mădălina Hideg, directorul științific al Institutului Argument.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel