EXCLUSIV  Cercetare ARGUMENT despre impactul pandemiei. Mădălina Hideg: Ne va costa foarte mult! Efecte grave

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Institutul ARGUMENT a realizat, la comanda DC Medical, un studiu cu privire la impactul pandemiei asupra bolnavilor cronici din România. 

Mădălina Hideg, directorul ştiinţific al Institutului ARGUMENT, a prezentat rezultatele studiului care arată care sunt serviciile medicale la care bolnavii cronici au avut acces limitat din cauza pandemiei.

"Avem un slide în care avem o imagine mai clară asupra percepţiei cu privire la ce anume la ce anume au simţit că le-a fost limitat accesul”, a explicat Mădălina Hideg, directorul științific al Institutului Argument.

"Aici se vede foarte clar că în cea mai mare măsură bolnavii cronici consideră că le-a fost limitat accesul la procedurile medicale (93%), apoi la testări pentru depistarea timpurie a bolilor cronice (90%),  la un medic specialist (88%) şi apoi la analize medicale (80%).

Aici se mai impune o precizare. Din păcate, pandemia de coronavirus limitează foarte mult accesul la aceste testări pentru depistarea bolilor cronice. Practic ceea ce noi ştim sub denumirea de screening. Nu s-a mai făcut screening pentru diverse tipuri de cancer, nu s-au mai făcut testări pentru depistarea diabetului, iar asta cu siguranţă, în timp, ne va costa nu mult ci foarte mult, pentru că bolile nedepistate la timp se acutizează foarte repede şi probabil că sistemul medical – şi nu într-un interval foarte îndepărtat – va resimţi această lipsă a activităţilor de screening", a arătat Mădălina Hideg, directorul ştiinţific al Institutului ARGUMENT.

Rezultatele cercetării pot fi studiate aici.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel