CEO-ul Moderna: Vor trece luni înainte ca vaccinul împotriva Omicron să poată fi livrat în cantități masive

CEO-ul Moderna: Vor trece luni înainte ca vaccinul împotriva Omicron să poată fi livrat în cantități masive / Foto: Pixabay
CEO-ul Moderna: Vor trece luni înainte ca vaccinul împotriva Omicron să poată fi livrat în cantități masive / Foto: Pixabay

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a vorbit despre varianta Omicron a coronavirusului.

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că va dura luni pentru a dezvolta și livra un vaccin care vizează în mod specific varianta Omicron a coronavirusului, scrie CNBC. Totuși, o doză mai mare de 100 de micrograme din doza de rapel a companiei ar putea fi gata mult mai devreme.

„Doza mai mare ar putea fi făcută imediat, dar vor trece luni înainte ca varianta specifică omicronului să fie gata de livrare în cantități masive”, a declarat Bancel.

Persoanele care ar putea avea nevoie de o a patra doză de vaccin

Bancel a mai declarat că Moderna consideră că varianta Omicron este foarte infecțioasă, dar va dura cel puțin două săptămâni pentru a determina cât de mult au afectat mutațiile eficacitatea vaccinurilor aflate în prezent pe piață.

„În funcție de cât de mult a scăzut, am putea decide, pe de o parte, să administrăm o doză mai mare din vaccinul actual în întreaga lume pentru a proteja oamenii, poate persoanele cu risc foarte mare, persoanele imunocompromise și persoanele în vârstă ar trebui să aibă nevoie de o a patra doză.” , a mai spus acesta.

Dr. Scott Gottlieb, un fost comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente, a declarat pentru CNBC că FDA poate acționa rapid pentru a aproba un nou vaccin care să țintească Omicron.

„Cred că FDA este în măsură să se miște foarte repede în acest moment, deoarece înțeleg platforma de bază, producția a fost inspectată, înțeleg riscul-beneficiu al platformelor ARNm în general”, a spus Gottlieb.

Ce spune CEO-ul Pfizer


CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că impactul Omicronului asupra vaccinului cu două doze al companiei rămâne de văzut.

„Nu cred că rezultatul va fi vaccinurile pe care nu protejează împotriva acestei variante”, a spus Bourla pentru CNBC. „Cred că rezultatul ar putea fi, ceea ce nu știm încă,  că vaccinurile protejează mai puțin împotriva variantei Omicron".

Bourla a spus că Pfizer a început deja s[ lucreze la fabricarea unui nou vaccin, în caz că acesta va fi necesar. Compania a făcut vineri primul șablon ADN, pasul inițial în procesul de dezvoltare.

„Am clarificat de mai multe ori că vom putea avea vaccinul în mai puțin de 100 de zile.”, a spus Bourla. El a remarcat că compania a reușit să creeze rapid vaccinuri pentru variantele Beta și Delta, deși acestea nu au fost folosite în cele din urmă deoarece serurile originale au rămas eficiente și împotriva acestor variante ale COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel