Celulele T dobândite după o răceală pot proteja împotriva infecției cu SARS-CoV-2, arată un nou studiu

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cercetătorii au descoperit că nivelurile ridicate de celule T ajută împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele cu niveluri ridicate de celule T dobândite la răceli obișnuite sunt mai puțin susceptibile la a contracta SARS-CoV-2, potrivit unui nou studiu al oamenilor de știință.

Cercetătorii au spus că descoperirile ar putea ajuta la furnizarea modelului pentru producerea de noi vaccinuri care oferă o imunitate de lungă durată și ar proteja împotriva variantelor actuale și viitoare de coronavirus, cum ar fi Omicron și Delta.

„Descoperire importantă”

Oamenii de știință de la Imperial College London spun că nivelurile ridicate de celule T și rolul în combaterea COVID este o „descoperire importantă”, dar au avertizat „nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe acest lucru” și au insistat că oamenii ar trebui să se vaccineze, aceasta fiind „cea mai bună modalitate” de a se proteja împotriva COVID-19.

Celulele T sunt un tip de globule albe care ajută la protejarea organismului de infecții.

Dr Rhia Kundu, primul autor al studiului, de la Imperial’s National Heart & Lung Institute, a declarat:

„Expunerea la virusul SARS-CoV-2 nu duce întotdeauna la infecție și am fost dornici să înțelegem de ce. Deși aceasta este o descoperire importantă, este doar o formă de protecție și aș sublinia că nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe acest lucru. Cel mai bun mod de a te proteja împotriva COVID-19 este să fii vaccinat complet, inclusiv să primești doza de rapel.”

Studiul a început în septembrie 2020, când majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu fuseseră infectați cu SARS-CoV-2. Acesta a inclus 52 de persoane care au locuit cu cineva care a fost expus la coronavirus și care a fost confirmat pozitiv printr-un test RT-PCR.

Participanții au făcut teste RT-PCR de la început și apoi la patru și șapte zile, pentru a determina dacă au dezvoltat o infecție.

Celulele T vizează proteinele interne

Probele de sânge de la cele 52 de persoane au fost prelevate în termen de șase zile de la expunerea lor la virus, pentru a le permite cercetătorilor să analizeze nivelurile de celule T preexistente induse de infecțiile anterioare de răceala comună.

Cercetătorii au descoperit că au existat niveluri semnificativ mai mari ale acestor celule T reactive încrucișate la cele 26 de persoane care nu s-au infectat, comparativ cu cele 26 de persoane care au contractat SARS-CoV-2.

Studiul, publicat în Nature Communications ,a spus că celulele T vizează proteinele interne din COVID-19, mai degrabă decât proteina vârf de pe suprafața virusului, scrie SkyNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel