Cele 4 domenii cheie care pot ajuta la încetarea pandemiei de coronavirus, potrivit OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății trage un semnal de alarmă și susține că este ”nevoie de o regândire radicală a modului în care privim și prețuim sănătatea”. 

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat patru domenii cheie în care țările trebuie să investească pentru a contribui la încetarea pandemiei de coronavirus, scrie CNN

Care sunt acestea: 

- Vaccinuri anti Covid-19

- Pregătirea pentru următoarea pandemie

- Sănătatea ca bază a păcii și prosperității

- Multilateralism pentru a proteja viitorul comun al lumii

"Pandemia a dovedit că o criză a sănătății nu este doar o criză a sănătății; este o criză socială, economică, politică și umanitară", a spus Tedros în cadrul unei sesiuni speciale a Organizației Națiunilor Unite.

Tedros a cerut liderilor naționali să se reunească solidar

„Riscurile subinvestițiilor în sănătate au efecte la scară largă, la fel și beneficiile investițiilor în sănătate”, a spus el.

„Sănătatea este o investiție în societăți de succes. Permite persoanelor, familiilor, comunităților și națiunilor să înflorească. Lumea cheltuiește 7,5 trilioane de dolari în sănătate în fiecare an - aproape 10% din PIB-ul global. Dar cea mai mare parte a acestor cheltuieli se află în cele mai bogate țări și este direcționată în mod disproporționat către tratarea bolilor, mai degrabă decât promovarea și protejarea sănătății", a continuat Tedros. „Avem nevoie de o regândire radicală a modului în care privim și prețuim sănătatea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel