Cel mai rapid test pentru COVID-19. Rezultatul, în doar 20 MINUTE

Cercetătorii britanici au dezvoltat un aparat de testare pentru COVID-19 care oferă rezultate extrem de rapide, în doar 20 de minute. 

Testul, dezvoltat de experţii de la Universitatea South Wales, costă mai puţin de 100 de lire şi este evaluat de autorităţi.  Astfel, se preia o mostră din nas, mostră care este căutată pentru urme ale ADN-ului virusului. Acesta este un test PCR, nu unul pentru anticorpi, care caută semne ale infecţiei. 

Actualmente, testul este verificat de Consiliul de Sănătate al Universităţii şi ar putea fi distribuit spre spitale în următoarele săptămâni. Şi, pentru că testul foloseşte alte chimicale faţă de cele deja existente, s-ar putea evita o "luptă" în ceea ce priveşte materialele necesare producţiei. Cu toate astea, universitatea nu a explicat încă ce substanţe foloseşte, scrie Daily Mail. 

"Ştim deja că funcţionează pentru alte infecţii, pentru că testăm acest kit de ani buni. Aşa că am putut să trecem rapid la testarea pentru COVID-19. Este senzaţional că putem ajuta la depistarea acestui virus şi să ajutăm la încetinirea răspândirii", a declarat dr. Jeroen Nieuwland, unul dintre creatorii acestui test.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel