Cel mai negru bilanț al zilei în România. Arafat: E un semn. Creștere de transmitere comunitară

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sunt 500 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, în România, în ultimele 24 de ore. Raed Arafat a vorbit despre acest semnal îngrijorător. 

”La acest moment, faptul că avem 500 de cazuri e un semn. Avem o creștere de transmitere comunitară. Măsurile care au fost luate, dacă la început au fost respectate, e clar că acum nu mai sunt respectate. Încă n-am trecut hopul. Trebuie să fim foarte atenți. Încă nu putem să ne relaxăm, că totul e perfect. Trebuie să fim foarte atenți cum aplicăm regulile. OMS vorbește despre atenție mărită, dacă se scad brusc măsurile de autoizolare există riscul revenirii epidemiei”, a spus Raed Arafat, conform Mediafax. 

”Analizele arată un vârf în luna aprilie, după Paști. Asta depinde de modul în care ne comportăm. Schimbările în bine sau în rău pot să modifice aceste analize. Dacă începem să scădem această atenție, atunci se va schimba și calculul matematic”, a declarat secretarul de stat.

Raed Arafat a mai precizat că necesitatea prelungirii stării de urgență este „evidentă", dar că speră să fie ”ultima lună” de stare de urgență: 

”Grupul va analiza ce măsuri vor fi prelungite sau nu, este nevoie de ordonanțe. Necesitatea prelungirii stării de urgență e evidentă prin faptul că trrebuie să continuăm anumite măsuri. Fiecare măsura va fi analizată. E nevoie de ordonanță ca să continui ce ai început. E prea devreme să te relaxezi și să spui că nu mai e nevoie de ordonanță. Prelungirea e foarte bine justificată. Prin faptul că tu renunți la starea de urgență înseamnă că ai transmis un mesaj de relaxare. Eu sper să fie ultima lună de stare de urgență. Dar nimeni nu poate garanta acest lucru. Depinde cum vor evolua lucrurile. Depinde de cum va fi impactul virusului în urmatoarea perioadă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel