Cei nouă tigri salvaţi dintr-un camion blocat la graniţa Poloniei cu Belarusul se recuperează lent

Nouă tigri, care au generat un val de simpatie publică după ce au fost descoperiţi emaciaţi şi deshidrataţi într-un camion italian blocat la graniţa Poloniei cu Belarusul, se recuperează lent după ce au fost primiţi de către două grădini zoologice poloneze, informează Xinhua.

Tigrii au avut de îndurat luna trecută o călătorie de coşmar prin Europa, în timpul căreia o a zecea felină a murit.

Şapte dintre aceştia au reînceput să mănânce şi au primit vitamine şi săruri minerale, a constatat un fotograf AFP după o vizită făcută vineri la grădina zoologică din Poznan.

Angajaţii acestei grădini zoologice au declarat că cei şapte tigri - trei masculi şi patru femele - sunt încă stresaţi şi agresivi şi, în prezent, mănâncă doar jumătate din dieta lor zilnică obişnuită de cinci - şase kilograme de carne de vită şi de cal.

Potrivit veterinarilor, cantitatea de hrană trebuie crescută treptat, după ce animalele au avut de îndurat zile în care nu au mâncat deloc.

Soarta tigrilor a generat un val de simpatie în Polonia, unde a fost lansată o strângere de fonduri, cu scopul colectării unei sume echivalente cu 1,4 milioane de euro, destinate creării unui refugiu pentru animalele sălbatice care au avut de suportat condiţii vitrege. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel