Urmărește emisiunea live


Cehia pledează pentru un pașaport de vaccinare la nivelul UE

Cehia pledează pentru un pașaport de vaccinare la nivelul UE  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cehia pledează pentru un pașaport de vaccinare la nivelul UE / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Republica Cehă ar prefera ca pașapoarte de vaccin să fie create la nivelul întregii Uniuni Europene, potrivit lui Tomáš Petříček, ministrul de Externe.

Tomáš Petříček, ministrul de Externe al Republicii Cehe, spune că Praga ar prefera să fie creat un pașaport de vaccinare la nivelul întregii Uniuni Europene. Dacă UE nu găsește un consens, Republica Cehă ar considera un sistem mai restrâns cu statele vecine. Potrivit lui Petříček, planul, pe care Comisia Europeană ar trebui să îl prezinte până miercurea viitoare, nu trebuie să discrimineze persoanele care nu pot fi vaccinate.

"Prioritatea noastră nu este să stabilim condiții discriminatorii", a subliniat ministrul ceh de Externe.

Petříček a susținut deja ideea pașapoartelor vaccinare acum o săptămână, după întâlnirea C5 din Europa Centrală cu miniștrii de externe din Slovacia, Ungaria, Austria și Slovenia. Luni, el a adăugat că Cehia este în favoarea unei forme digitale de pașapoarte.

„Mai mult, datele cu caracter personal trebuie să fie bine securizate și, în mod ideal, sistemul ar trebui să înregistreze bolile”, a remarcat Petříček. Acesta a cerut, de asemenea, condiții echitabile, deoarece nu toată lumea poate fi vaccinată, chiar dacă vrea să fie.

"Prioritatea este să facem din aceasta o soluție europeană. Dacă acest lucru nu se întâmplă, suntem pregătiți să negociem cu vecinii din regiune", a spus Petříček. Totuși, dacă situația epidemică se stabilizează, oamenii și-ar putea relua călătoria ca de obicei, precizează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel