CEDO a respins cererea a 672 de pompieri francezi împotriva obligativității de a se vaccina

CEDO a respins cererea a 672 de pompieri francezi împotriva obligativității de a se vaccina    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
CEDO a respins cererea a 672 de pompieri francezi împotriva obligativității de a se vaccina / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins cererea formulată de 672 de pompieri francezi împotriva vaccinării obligatorii.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins marţi o cerere a 672 de pompieri profesionişti şi voluntari împotriva vaccinării lor obligatorii contra COVID-19 în Franţa, a anunţat miercuri CEDO, potrivit AFP.

"Curtea a apreciat că aceste cereri sunt în afara domeniului de aplicare a Articolului 39 din reglementarea sa" care permite sesizarea în procedură de urgenţă când solicitanţii sunt expuşi "unui risc real de daune ireparabile".

Pompierii invocaseră dispoziţiile Convenţiei europene a drepturilor omului referitoare la "dreptul la viaţă" şi "dreptul la respectarea vieţii private şi familiale".

Ei cereau CEDO să "suspende obligativitatea vaccinării" prevăzută prin legea din 5 august 2021 referitoare la gestionarea crizei sanitare şi să suspende de asemenea "dispoziţiile prevăzând interzicerea exercitării activităţilor" celor care "nu se vor fi conformat vaccinării obligatorii", precum şi "întreruperea remunerării acestora".

Decizia CEDO, luată de un complet format din şapte judecători, nu prevede totuşi "imposibilitatea unor decizii ulterioare cu privire la admisibilitate şi asupra fondului cazurilor respective", precizează curtea.

Pmpierii, comunicat împotriva vaccinării obligatorii

Într-un comunicat anunţând intenţia sa de a sesiza Curtea, sindicatul Sud SDIS al pompierilor insista la începutul lunii august asupra faptului că "nu este împotriva vaccinului", ci doar împotriva obligativităţii vaccinării, "foarte prost primită, inclusiv de persoane deja vaccinate".

Curtea Constituţională a Franţei a susţinut, cu unele excepţii, la 5 august, legea adoptată de parlamentul ţării privind obligativitatea vaccinării pentru angajaţii serviciilor de urgenţă, medicilor şi profesorilor, conform presei franceze.

Este "prima hotărâre europeană cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva #COVID19", a reacţionat pe Twitter juristul Nicolas Hervieu, specialist al CEDO.

Curtea, cu sediul la Strasbourg (estul Franţei), se pronunţase totuşi deja într-un dosar referitor la obligativitatea vaccinării în 8 aprilie, în urma sesizării unor părinţi cehi care refuzau să-şi vaccineze copiii împotriva bolilor copilăriei.

CEDO aprecia că această obligaţie poate fi "necesară într-o societate democratică". Această hotărâre, chiar dacă nu se referea la vaccinarea împotriva COVID-19, este considerată drept o înfrângere pentru antivaccinişti, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel