Ceaiuri de slăbire care pot fi cu adevărat periculoase pentru sănătatea ta

Uneori pare că nici măcar nu pot exista pe internet mai mult de cinci minute afișarea de reclame pentru produse dietetice la modă, cum ar fi shake-uri, batoane de înlocuire a mesei și ceaiuri pentru pierderea grăsimii abdominale. 

Nu numai că astfel de reclame sunt obositoare, dar sunt și îngrijorătoare, având în vedere faptul că mulți oameni de bună credință pot fi prea creduli. 

Primul dintre multele motive pentru care aceste ceaiuri care promit „pierderea grăsimii de pe burtă” pot fi periculoase este că multe dintre ele conțin laxative naturale, cele mai utilizate fiind frunzele de senna.

Senna este folosită în multe practici de medicină orientală ca ameliorare pentru balonare și constipație, dar, din păcate, a fost preluată în multe ceaiuri de slăbit ca ingredient principal.

Dacă de fapt vă confruntați cu disconfort din cauza constipației, un laxativ vă poate ajuta. 

Cu toate acestea, folosirea lui pe perioade mai lungi de timp ca metodă de slăbire poate fi dăunătoare atât mental, cât și fizic. 

Nu numai că puteți dezvolta o dependență de laxativ sau puteți experimenta funcții intestinale slăbite, dar conform unui studiu al Jurnalului American de Sănătate Publică, femeile care au folosit un laxativ pentru eforturile lor de slăbire și-au crescut șansele de a dezvolta o tulburare de alimentație de șase ori.

Nu numai că luarea acestor ceaiuri poate dăuna tractului digestiv și sănătății mintale, dar dacă cineva chiar pierde câteva kilograme în acest proces, le va recupera imediat.

Și în timp ce studiile au arătat că ceaiul verde și anumite ceaiuri din plante pot ajuta la eforturile de scădere în greutate, aceste produse nu ar trebui să fie promovate ca o soluție de slăbire, deoarece pierderea în greutate într-un mod sănătos, durabil și sigur necesită mai mult o schimbare a stilului general de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel