Ceaiul de urzică scade tensiunea. Tratament naturist pentru hipertensiune

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ceaiul de urzică are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta scade tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge, este folosit ca adjuvant în curele de slăbire și îmbunătățește aspectul pielii. Află, în acest articol, care sunt celelalte beneficii ale ceaiului de urzică.

 

Urzica este o plantă medicinală extrem de benefică pentru organism. Este o sursă bogată de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. Se găsește cu ușurință peste tot în lume, mai ales în locurile fertilizate cu gunoi de grajd. Încă din cele mai vechi timpuri, urzica este folosită în scop alimentar, în diferite preparate sau în stare uscată, în scop medicinal, pentru ceaiuri.

Ceaiul se prepară ușor, prin adăugarea a două lingurițe de frunze de urzici uscate la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat și se consumă neîndulcit. Este recomandat să se bea două căni pe zi, timp de o lună. Pentru că gustul acestui ceai nu este prea plăcut, poți adăuga mușețel sau mentă.

Ceaiul de urzică scade tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge

Dacă te confrunți cu tensiune arterială mare sau cu un nivel crescut al zahărului din sânge, nu ezita să consumi ceai de urzică zilnic. Acesta curăță arterele de colesterol, reglează glicemia, previne diabetul și combate hipertensiunea. Reglând hipertensiunea, ceaiul de urzică te scapă și de tahicardie.

Ceaiul de urzică purifică rinichii și este de ajutor în curele de slăbire

În urma consumului de ceai de urzică, rinichii se purifică. Datorită efectului diuretic pe care îl are acest ceai, nisipul de la rinichi și calculii renali dispar.

De asemenea, fiind sărac în calorii și lipsit de sodiu, ceaiul de urzică este ideal de consumat în timpul curelor de slăbire. Băut înaintea fiecărei mese, va conferi senzația de sațietate, suprimând apetitul. În dietă, ceaiul de urzică luptă împotriva retenției hidrice din țesuturi, estompând celulita și oferind fermitate coapselor.

Tratează anemia și sforăitul

Fiind bogat în fier, ceaiul de urzică reușește să combată anemia. Această plantă are proprietăți antianemice, remineralizante, hemostatice, echilibrând sistemul de apărare al organismului și luptând împotriva anemiei.

Sforăitul poate fi diminuat cu ajutorul ceaiului de urzică. Fiind, de cele mai multe ori, cauzat de alergii, sforăitul este combătut de acțiunea antialergică a acestei plante-minune.

Ceaiul de urzică întărește firele de păr și înlătură imperfecțiunile tenului

Ceaiul de urzică este bun și pentru frumusețe. Stopează căderea părului și grăbește procesul de regenerare, oferindu-i un aspect mai sănătos. Toate aceste beneficii sunt date de vitaminele și mineralele conținute de urzică, cu rol în refacerea structurii firelor de păr.

Utilizat extern, ceaiul de urzică îmbunătățește aspectul tenului, înlăturând imperfecțiunile. Se șterge fața în fiecare dimineață și seară cu ceai de urzică, iar pielea va rămâne curată și catifelată.

Important de precizat este că ceaiul de urzică nu este indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Din cauza acțiunii diuretice a acestuia, poate determina un dezechilibru electrolitic, dacă este consumat o perioadă mai lungă de timp, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel