Ceaiul de lămâie NU te vindecă de COVID-19. Schimbarea pH-ului din sânge, adevărat PERICOL

Mitul conform căruia ceaiul de lămâie ar putea ajuta la prevenirea sau chiar vindecarea a fost demontat de specialişti. 

Pe internet circulă de mai multe săptămâni o reţetă conform căreia o combinaţie între apă caldă, lămâie şi bicarbonat ar putea reprezenta un leac pentru COVID-19. 

Michael Kann, profesor virolog la Universitatea Gotheborg, din Suedia, a citat un studiu realizat la începutul acestui, conform căruia virusul reacţionează la diverse condiţii, de la temperatură la pH. Astfel, cercetătorii au stabilit că virusul are o stabilitate ridicată, de la 3 la 10 pe scara pH. Iar bicarbnatul, care are un pH de aproximativ 9, şi lămâia cu un pH de aproximativ 3 , în combinaţie cu apă, nu ar afecta virusul foarte tare, scrie BBC. 

"Virusul este stabil şi la acid. Ideea că adăugarea sucului de lămâie în mâncăruri sau băuturi va inactiva virusul este complet greşită", a explicat Michael Kann. 

Chiar dacă ar exista o metodă prin care se poate schimba pH-ul sângelui, corpul uman ar încerca la nesfârşit să îl readucă la nivelul normal. Conform profesorului Kann, o astfel de metodă ar fi modificarea respiraţiei. Pentru că încetinirea respiraţiei ar duce la acumularea de CO2 în organism, fapt care ar creşte nivelul de pH din sânge. Dar există şi un revers al medaliei: nivelul ridicat de pH din sânge înseamnă afectarea unor organe şi duce la alte boli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel