Urmărește emisiunea live


Ceaiul verde, când nu trebuie să-l consumi

Ceaiul verde aduce numeroase beneficii organismului, însă are și câteva contraindicaţii. Iată cine nu ar trebui să consume această băutură. 

Ceaiul verde nu este indicat celor care au predispoziţie la lipotimie, o senzaţie de pierdere iminentă a conştienţei. De asemenea, există contraindicaţii ale ceaiului verde şi pentru cei care suferă de ulcer gastric sau duodenită, întrucât poate produce inflamații și dureri la nivelul mucoasei gastrice.

Și mamele care alăptează ar trebui să se abțină de la consumul ceaiului verde. Oricum, acestea trebuie să aibă grijă să nu consume orice tip de ceai concentrat seara, întrucât substanțele concentrate poate trece în laptele matern şi pot provoca neliniște bebelușilor.

De asemenea, tot din cauza conţinutului de teină (substanță cu efect asemănător cofeinei), există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. În cazul persoanelor hipotensive, care beau mult ceai verde foarte concentrat le poate creşte tensiunea, însă apoi scade şi apare o senzaţie de moleşeală şi scade tonusul vaselor sanguine.

De asemenea, persoanele cu tulburări de somn nu vor consuma cantităţi foarte mari de ceai verde, mai ales după ora 17.

Ceaiul verde nu le face bine celor care fac chimioterapie, deoarece poate reduce efectele tratamentului și gradul de absorbție a fierului din fructe și legume.

Persoanele care suferă de afecțiuni renale, hepatice, anxietate, ulcere ar trebui să îl consume cu acordul medicului sau oricum în cantități mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel