EXCLUSIV  Ce urmează după verdictul CRUNT că ai Covid este mult mai GRAV: “O presiune teribilă” / “Am ajuns la spitalul de NEBUNI!”

Spital Covid. Foto: captură
Spital Covid. Foto: captură

Într-o singură zi, la interval de câteva ore, am aflat că două persoane dragi mie au coronavirus. Vestea a venit ca un trăsnet, pentru că nimeni nu se aștepta ca totul să ia o asemenea întorsătură. 

Șocul a fost cu atât mai mare, pentru că nu-i știa nimeni cu probleme de sănătate.

După o mică excursie la Poiana Brașov, Florența N. s-a infectat cu coronavirus. Deși susține că a respectat măsurile de distanțare socială, toată familia ei s-a îmbolnăvit. Însă, dintre toți, ea se simte cel mai rău.

Nu-ți trebuie studii de specialitate ca să-ți dai seama când unui om îi este extrem de rău. Deși doar o auzeam la telefon, se chinuia să vorbească, să mă atenționeze să port mască oriunde, ca să nu ajung la fel ca ea, pe un pat de spital:

“Mă simt foarte rău. Deși am crezut că greul a trecut, abia sunt în a noua zi de suferință. Până la a 14-a zi mai am. Aș vrea să-ți descriu senzația pe care o am acum, însă e foarte dificil să o fac, pentru că nu are grad de comparație. Simt o presiune teribilă în piept, ca și cum 50.000 de cuțite sunt înfipte în mine. La baie nu pot să merg, așa că sunt nevoită să stau cu pampers. Nu am purtat când eram mică, pentru că nu erau pe vremea aceea, și port acum, la 50 de ani”.

Recent, am vorbit din nou cu ea, iar veștile nu au fost deloc îmbucurătoare.

“Am trăit de ieri până azi un coșmar pentru că stomacul meu refuză să mai digere și a fost oribil! Astept rezultatul (n.r. - la Covid), dar cred că o să trebuiască să am răbdare cu saturația pentru că tot nu vor plămânii singuri să lucreze. Oricum au trecut cele 14 zile critice, acum sunt la a 17-a zi. Acasă, toți și-au refăcut testul și sunt negativi!”, a povestit femeia pentru DCNEWS.

Vineri dimineața, a primit rezultatul la testul de Covid-19: NEGATIV!

În cazul bărbatului, de 40 de ani, boala s-a manifestat urât, galopant, ajungând până în punctul în care nu a mai putut respira deloc.

“Acest virus este groaznic. La mine a început cu febră, m-am chinuit așa până într-o noapte, în care n-am mai putut respira. M-am speriat și am chemat salvarea. Am stat cu mască de oxigen pe față, închis într-un salon, unde intra, din când în când, doar cineva camuflat.

Ce-am văzut acolo (n.r. - spital) m-a șocat! Oameni cu Covid care își făceau nevoile pe ei, unii țipau, alții urlau, rugau moartea să vină și să-i ia. Îți spun sincer că n-am suportat toate acestea. Am cedat psihic și am ajuns la spitalul de nebuni (n.r. - Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”). Acum sunt pe tratament, altfel nu cred că rezistam”, a mărturisit Ștefan Ț.

Ai idee cum ai luat virusul, l-am întrebat eu. “Cred că de când am fost în vizită la niște prieteni. Tatăl unuia dintre ei era răcit, dar n-am crezut că este Covid.”

Mi-a mărturisit că ultimele luni l-au schimbat foarte mult, însă trebuie să lupte pentru fetița lui de câteva luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel