Ce trebuie să știți despre noul CORONAVIRUS. Se aplică în toată lumea

Noul coronavirus se extinde rapid la nivel global. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este o situație de urgență pentru sănătatea publică, de interes internațional. 

Cei care vor să călătorească ar trebui să fie conștienți de virus, să se îndepărteze de zonele puternic afectate și să exercite unele dintre aceleași tipuri de măsuri preventive pe care le-ar folosi pentru a evita gripa și alte boli, scrie CNN. 

Recomandările descurajează călătoriile în China


Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au ridicat consultanța de călătorie pentru China la cel mai înalt nivel. Statutul „Avertisment - nivelul 3" îndeamnă călătorii să evite toate călătoriile neesențiale în țară.

Departamentul de Stat al SUA și-a extins avertismentele. Avizul Departamentului de Stat, datat 29 ianuarie, se află la „Nivelul 3: Reconsiderați călătoriile" în cea mai mare parte a Chinei, provincia Hubei clasificând „Nivelul 4: Nu călătoriți".

Biroul de Externe și Comunitate al Regatului Unit a recomandat a se evita toate călătoriile în provincia Hubei. De asemenea, guvernul canadian a emis un aviz de călătorie prin care a cerut cetățenilor să evite toate călătoriile în provincia Hubei și călătoriile neesențiale în restul Chinei.

O urgență internațională 

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că noul focar de coronavirus este o situație de urgență pentru sănătatea publică, de interes internațional, după ce un comitet de urgență s-a reunit joi la Geneva.

Mai multe guverne străine, inclusiv Statele Unite, Japonia, Germania și Italia evacuează sau intenționează să evacueze cetățenii din Wuhan.

Companiile aeriene suspendă zborurile către China

British Airways a suspendat miercuri zborurile directe între Marea Britanie și China. Transportatorul american United Airlines a anunțat marți că a anulat zborurile de la 1 la 8 februarie între hub-urile americane și Beijing, Hong Kong și Shanghai.

Alte companii aeriene, inclusiv Lufthansa, Air France, Air Asia, EgyptAir, Cathay Pacific, Air India și Finnair au redus în mod similar sau au suspendat serviciile.

Mai multe linii de croaziere, inclusiv MSC, Costa și Royal Caribbean, au anulat navigările programate în China și au impulsionat procedurile de screening pentru pasagerii care se îmbarcă din porturile chinezești, potrivit CruiseCritic.com.

Majoritatea asigurărilor de călătorie nu vor acoperi această situație


Companiile aeriene își relaxează politicile, iar unele lanțuri hoteliere majore renunță la taxe de anulare, însă recuperarea tuturor costurilor asociate călătoriilor anulate din cauza temerilor de coronavirus Wuhan este departe de a fi garantată.

Un focar de virus nu este acoperit de majoritatea polițelor de asigurare de anulare a călătoriei standard, potrivit TravelInsurance.com.

Ce știm până acum?

- Cel puțin 170 de persoane sunt decedate și peste 8.100 de cazuri au fost confirmate în China continentală, deoarece virusul se răspândește la nivel global.

- Rusia își închide granița cu China. 

- Problemă globală: Există peste 100 de cazuri confirmate în 20 de locuri din afara Chinei. India și Filipine raportând primele cazuri.

- China închisă: Aproape 60 de milioane de persoane au fost blocate parțial sau complet în orașele chinezești de o săptămână.

- Evacuări: Marea Britanie, SUA, Japonia și alte câteva țări lucrează pentru a-și îndepărta cetățenii din Wuhan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel