Ce se întâmplă în creierul tău atunci când mănânci măsline. Efectele surprinzătoare observate de cercetători

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Măslinele sunt chiar mai bune decât ți-ai putea imagina.

Până acum, cel mai probabil ați auzit de multiplele beneficii pentru sănătate asociate cu dieta mediteraneană. S-a descoperit că ajută la reducerea inflamației, vă îmbunătățește funcția cognitivă și vă ajută să aveți o inimă mai sănătoasă. Și în timp ce dieta constă din multe tipuri diferite de alimente, una dintre cele mai populare gustări din dieta mediteraneană este reprezentată de măsline!

Indiferent dacă le iubești sau le urăști, măslinele sunt pline de beneficii pentru sănătate, motiv pentru care reprezintă o bază atât de sănătoasă în multe tipuri de planuri de alimentație sănătoasă. 

Iată câteva beneficii uimitoare

Veți obține un plus de grăsimi sănătoase. Măslinele sunt formate în mare parte din grăsimi sănătoase și conțin un nivel ridicat de grăsime specific numit acid oleic, care reprezintă 74% din grăsimea găsită în măsline. Acidul oleic este o grăsime mononesaturată și se știe că ajută la reducerea inflamațiilor. Obținerea mai multor grăsimi „sănătoase”, cum ar fi grăsimile mononesaturate și polinesaturate, în dieta dumneavoastră, mai ales atunci când înlocuiesc grăsimile precum grăsimile saturate și trans, vă poate ajuta în mod semnificativ sănătatea generală. 

Vă puteți îmbunătăți funcțiile creierului. Unul dintre principalele beneficii în a obține mai mulți acizi grași sănătoși în dieta ta este că aceștia vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și funcționarea creierului. Potrivit Psychology Today, oamenii care mănâncă multe grăsimi mononesaturate au adesea niveluri mai ridicate de neurotransmițător acetilcolină, de care avem nevoie pentru funcții precum păstrarea memoriei și învățarea. Măslinele conțin, de asemenea, compuși fenolici, care s-au dovedit a avea o legătură cu protejarea împotriva bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer sau demența.

Vei primi o doză bună de fibre. În timp ce măslinele și uleiul de măsline au multe dintre aceleași beneficii pentru sănătate, unul dintre efectele specifice ale consumului de măsline este că acestea conțin fibre alimentare! De fapt, 85 de grame de măsline conservate conțin aproximativ 3,2 grame de fibre, o cantitate utilă pentru o gustare mică. Obținerea de suficiente de fibre în dieta ta este una dintre cheile principale pentru o inimă sănătoasă, niveluri sănătoase de colesterol, digestie bună și longevitate în ansamblu, iar măslinele pot fi o parte utilă în atingerea obiectivelor tale de fibre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel