Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Rectificare: Ce se întâmplă în cazul expirării RCA în criza COVID - 19

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Conducătorii auto se întreabă ce se fac dacă asigurarea RCA le expiră în timpul stării de urgență. Răspunsul nu se află în Ordonanța Militară nr. 3.

Conducătorii auto se întreabă ce se fac dacă asigurarea RCA le expiră în timpul stării de urgență. Răspunsul NU se află în ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020, în care se precizează, în Art. 12, că documentele eliberate de autoritățile publice pot fi schimbate după încetarea stării de urgență, fiindcă asigurările RCA nu se încadrează în această categorie.

„Art. 12. – (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență", se arată în Ordonanța Militară nr. 3.

Pentru a afla mai multe detalii, am sunat un broker de asigurări care mi-a confirmat că asiguratorii nu au activitatea suspendată. El recomandă ca românii să-și asigure mașinile chiar dacă nu au voie să iasă din casă decât pentru urgențe. Acesta a argumentat că nu toată lumea stă în casă, iar mașina personală poate fi lovită sau poate chiar să ia foc cât timp stă parcată, provocând daune altor mașini. În acest caz, nu putem fi despăgubiți și nu putem despăgubi, iar, la poliție, putem fi amendați fiindcă nu avem o asigurare obligatorie 24 ore/zi, conform legii.

Mulți șoferi români se pot liniști datorită posibilității de a încheia asigurări online, însă nu toată lumea are acces la Internet. În plus, șoferii în vârstă, categorie care este sfătuită să nu iasă din casă decât două ore pe zi, doar pentru urgențe, sunt vulnerabili și din acest punct de vedere. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25