Ce se întâmplă cu ȘCOALA. Arafat: Trebuie să înțelegem ASTA. Luna cu HOPURI și riscuri

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19. Ce spune șeful DSU despre asta.

În contextul în care, în spațiul public, au apărut mai multe scenarii despre reînceperea noului an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19 și s-a discutat faptul că elevii vor învăța într-un mediu hibrid, în care unii vor merge la școală și alții nu, Raed Arafat a fost întrebat despre acest aspect. 

"E greu de spus și nu am să mă pronunț. De ce?  Pentru că nu vreau să se spună: uite ce a zis Arafat, când încă sunt discuții atât la Ministerul Educației cât și la Ministerul Sănătății. Trebuie să vedem la ce se va ajunge. Trebuie să înțelegem că luna septembrie este o lună care are mai multe hopuri și riscuri. Nu există risc zero. Noi nu putem avea risc zero și nici școala nu poate. 

Ce trebuie să facem noi, pentru a avea o viață cât mai aproape de normal este să reducem acest risc la cât de mult putem. Dacă riscul este 50%, noi să-l reducem la 5% dacă putem. Copiii nu sunt cu risc dacă se infectează, dar sunt purtătorii care pot să ducă acasă boala aceasta, la bunici, la părinți. De aceea trebuie să fie educați de acasă. În loc să râzi cu el despre portul măștii, ar trebui să-l înveți că trebuie purtată masca și de ce", a declatat Raed Arafat, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel