Scenarii Antena 3 despre tăierea sporurilor pentru bugetari. Guvernul, pas cu pas, ”să nu fie șocul prea mare”

Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că vor fi luate noi măsuri, în perioada următoare. Ce ar urma să se întâmple cu veniturile bugetarilor.

"Cred că preşedintele a dat un semnal: că nu prea putem să ne mai gândim la majorări anul acesta. Sunt surse care spun că, totuşi, s-ar putea ca majorarea la pensii să fie aplicată, dar într-un procent mic, faţă de cât era iniţial. Alte surse spun că există, într-adevăr, un plan bine pus la punct de către Guvern, pe nişte etape. Şi am văzut deja...

Prima etapă este pentru bugetarii care lucrează de acasă, care deja nu mai primesc acel spor de condiţii vătămătoare, care putea fi între 5% și 15% din salariul de bază. Din start, o scădere de salariu. Apoi, cine lucrează de acasă nu mai primeşte indemnizaţia de hrană, care este destul de consistentă, de 300 de lei pe lună. Din start, o altă componentă a venitului scade. Acum, înțelegm că, aici, pentru unii bugetari se aplică, pentru alţii nu. Deja avem prima etapă în care salariile bugetarilor sunt afectate. Guvernul o ia etapizat, ca să nu fie şocul prea mare", a spus Gina Vacariu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel