Ce se întâmplă cu românii din Italia? Precizările ambasadorului George Bologan

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a dat detalii despre diaspora românească din peninsulă, în condițiile măsurilor luate de guvernul italian pentru combatarea epidemiei de coronavirus.

George Bologan, ambasadorul României în Italia, a vorbit la Realitatea Plus despre comunitatea de români, care se află acolo sub spectrul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care peninsula a fost izolată:

”Suntem cu toții în aceeași situație. Încerc că fiu cât se poate de prudent în anumite afirmații, pentru că am văzut o oarecare isterie. Este important să avem un comportament responsabil. Să nu luăm lucrurile cu lejeritate, dar nici să cădem în paranoia”, a spus Geroge Bologan.

Referitor la cum sunt tratați și cum se simt românii în Italia, ambasadorul nostru a spus:

”În primul rând, starea cetățenilor români este destul de bună. Oamenii au înțeles că este în folosul lor să se adapteze măsurilor luate de autoritățile italiene, oricât ar fi acestea de dure. Firește, obișnuința este a doua natură a omului, iar măsurile luate, extrem de restrictive, limitează într-o oarecare măsură viața de zi cu zi. Există o altă stare de spirit. Ceea ce este îmbucurător este demnitatea cu care se comportă comunitatea românească. Suntem într-o țară cu cea mai numeroasă comunitate, peste 1 milion două sute de mii de români. Sunt multe lecții de învățat din această criză. Este important să fim uniți. Sunt preocupări față de cei de acasă, care, la rândul lor, se întreabă cât de mulți sunt feriți copiii lor din Italia, însă pot să vă asigur că avem o comunitate care își asumă un comportament demn. Acum sunt 6 cetățeni români infectați, dintre care doi sunt cu dublă cetățenie, doar doi fiind internați în spitale”, a mai spus George Bologan.

”Românii care muncesc legal sunt protejați de Decretul semnat de președintele Consiliului de miniștri pe 9 martie. Angajatorii au obligația să le ofere concediu și le recomandă munca la distanță. Sunt în lucru alte măsuri privind îngrijirea copiilor și vouchere pentru persoanele care acordă asistență la domiciliu pentru creșterea copilului. Prin urmare, există măsuri de protecție”, a mai precizat ambasadorul României în Italia, în emisiunea ”Jocuri de Putere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel