Ce se întâmplă cu contul Gmail după ce mori

gmail
gmail

În societatea noastră este un subiect tabu, dar toată lumea va muri la un moment dat și, în contextul în care viața digitală generează atât de multe date, mulți oameni încep să se întrebe ce se va întâmpla cu informațiile lor atunci când nu ei nu vor mai exista.

Google are o opțiune puțin cunoscută care vă permite să decideți cine va ”moșteni” datele atunci când va veni timpul ”plecării”. Panoul de control al datelor din "Contul Google" vă permite să controlați datele și personalizarea Google și informațiile pe care le-ați generat.

De aici puteți decide ce poate vedea Google sau cum să vă trateze datele, dar și să decideți ”moștenitorul”. Există o opțiune numită ”Manager de cont inactiv” care vă permite să alegeți ce se va întâmpla în contul dumeneavoastră Google în cazul în care veți muri sau veți înceta să utilizați Google. 

Stabiliți un plan pentru Contul Google în caz de deces sau dacă nu mai folosiți Google

Controlați ce se întâmplă cu Contul Google, dacă, în mod neașteptat, nu mai puteți să-l folosiți, cum ar fi în caz de accident sau de deces.

Decideți când ar trebui Google să considere inactiv contul dumneavoastră și ce să facă ulterior cu datele pe care le aveți. Puteți să permiteți accesul unei persoane de încredere sau să solicitați ca Google să le șteargă.

Dacă după trei luni nu accesați contul Google, serviciul îl va dezactiva, dar nu îl va elimina.

Înainte de a vă bloca contul, se va încerca contactarea dumneavoastră prin metode alternative pe care trebuie să le specificați, de exemplu SMS sau alte e-mailuri.

Google vă permite să alegeți persoanele care pot prelua controlul contului dumneavoastră în caz de deces. Trebuie să specificați e-mailurile acestor persoane, care trebuie să aibă un cont Google înregistrat. Puteți alege tipul de informații la care să aibă acces. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel