Ce se întâmplă cu anul ȘCOLAR. Turcan, ANUNȚ. "Față în față”

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre anul școlar și cum se vor desfășura orele. 

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, luni, că Executivul dorește reluarea cursurilor „față în față”, însă lucrează „la mai multe scenarii”. Ea a adăugat că e nevoie de suplimentarea spațiilor de predare, pentru a fi asigurată distanțarea dintre elevi.

Turcan a spus, luni, la o întâlnire cu reprezentanții Asociația Orașelor din România (AOR), că e nevoie de un front comun cu autoritățile locale, în perspectiva începerii anului școlar, citează Mediafax. 

Iată declarația făcută de Raluca Turcan

„Guvernul lucrează pe mai multe scenarii. Noi ne dorim revenirea la o viață normală și dacă condițiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor anului școlar față în față. Avem, însă, și alte scenarii care să aducă elementele de predare online în diferite proporții și dacă vom apela și la predarea online sau la învățarea față în față, împreună cu dumneavoastră, cei care investiți în infrastructura școlară, va trebui să luăm măsuri astfel încât în școli, în clase să fie condiții de distanțare pentru elevi, să suplimentăm spațiile de predare, astfel încât săi avem și partea de securitate sanitară pentru copii, cât și partea de calitate a serviciilor educaționale, de care se ocupă Ministerul Educației”, a spus Turcan.

Școlile au fost închise în România, la jumătatea lunii martie. Recent, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că este posibil ca elevii să revină parțial la unitățile de învățământ, începând din septembrie. Astfel, o parte dintre elevi vor veni fizic la școală, iar o altă parte va face cursuri online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel