Ce se întâmplă acum cu AstraZeneca ne amintește de marele eșec al României. Prof. univ. dr. Sorin Rugină: Am fost singura țară care n-a reușit

Vaccin Covid-19 / Foto ilustrativ de Gerd Altmann de la Pixabay
Vaccin Covid-19 / Foto ilustrativ de Gerd Altmann de la Pixabay

Prof. univ. dr. Sorin Rugină a reacționat după decizia de a continua vaccinarea cu serul de la AstraZeneca în România.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină consideră că decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca în România este una corectă. 

„Din punctul meu de vedere, ca profesionist, este o decizie corectă. Este ceea ce ne trebuie în acest moment. Într-adevăr, este greu de explicat ce s-a întâmplat cu acele tromboze, dar este clar că nicio componentă a vaccinului nu poate să determine astfel de manifestări. Rămâne ca EMA să lămurească. OMS a și spus acest lucru.”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină la România TV.

Cât despre decizia altor state de a suspenda vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, profesorul a spus că „sunt surprins neplăcut și cred că rațiunile exced interesului medical retragerea în bloc a statelor europene. Este o rațiune a lor, eu vreau să spun că trebuie să continuăm vaccinarea! Orice moment de impas prelungește perioada până când vom scăpa de acest virus!”.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină a amintit de vaccinarea HPV 

După aceste afirmații, prof. univ. dr. Sorin Rugină a amintit că „România a mai trecut printr-un astfel de moment când cu vaccinarea HPV, împotriva cancerului de col uterin. Suntem singura țară care n-a reușit să reia această vaccinare. Tot după o știre că nu știu câte decese au fost... dar nu s-a spus din ce număr! Nu au fost determinate de vaccin.”

„Până să aștepți să vezi niște studii pe doi ani, trei ani, de urmărire post-vaccin, virusul face victime și s-ar putea ca anumite persoane să nu mai apuce acest moment.”, a mai spus profesorul, făcând referire la vaccinurile Covid-19.

„Omitem faptul că sunt medicamente care, după 30 de ani de utilizare, după studii clinice îndelungate, și-au dezvăluit efecte negative. Să nu exagerăm într-un moment foarte delicat! Fiecare stat este independent să-și adopte măsurile anti-epidemice eficiente și aceasta este o măsura anti-epidemică foarte eficientă.”, a subliniat acesta. 

Vaccinul HPV s-a dovedit un real succes și cancerul de col uterin a fost eradicat în țări grav afectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel