Ce s-a întâmplat la bordul ultimei nave de croazieră aflate pe mare

Foto cu caracter ilustrativ. Foto: Agerpres
Foto cu caracter ilustrativ. Foto: Agerpres

Ultima navă de croazieră de pe mare a ajuns săptămâna aceasta în portul genova din Italia. 

În ianuarie 2020, gigantica navă de croazieră Costa Deliziosa și-a ridicat ancora din orașul italian Veneția și a plecat spre Marea Adriatică într-o călătorie în întreaga lume. Aproximativ 2000 de pasageri au fost la bord pentru ceea ce sperau să fie călătoria vieții, scrie CNN. 

Echipajul experimentat al Deliziosa, în frunte cu navigatorul veteran Nicolò Alba, au pornit într-o călătorie lungă. Știau că vor lucra din greu pentru a-i face pe oaspeți fericiți în timp ce traversau oceanele lumii, dar nu se așteptau să fie la fel de diferit față de multe alte excursii pe care le-au finalizat. Cu toate acestea, pe măsură ce pandemia de coronavirus s-a răspândit, Deliziosa își continua călătoria fără probleme.

Atunci când a pornit în călătoria sa, nava de 965 de metri lungime se număra printre mii de nave de croazieră care traversau oceanele lumii. În momentul în care Deliziosa a ajuns înapoi în Italia săptămâna aceasta, a fost ultima navă de croazieră aflată încă pe mare și care transporta un număr semnificativ de pasageri.

Îngrijorări cu privire la pandemie 

Dacă în primele săptămâni pasagerii s-au bucurat de destinațiile programate, din februarie pasagerii și echipajul au început să se îngrijoreze cu privire la răspândirea pandemiei de Coronavirus. 

Titluri îngrijorătoare din Asia, inclusiv carantina controversată a unei nave pline de pasageri, Diamond Princess, din Japonia, au început să crească îngrijorările, determinând o revizuire a itinerariului Deliziosa pentru a evita regiunea.

Pe 13 martie, Cruise Lines International Association, organismul care supraveghează majoritatea companiilor de croaziere majore, a suspendat operațiunile din porturile americane, punând în mișcare o serie de rechemări ale navelor de croazieră. În acest moment, Deliziosa a fost atracată în Albany, un oraș istoric din vârful cel mai sudic al Australiei. Pentru cei mai mulți dintre cei de la bord, urma să fie ultima lor experiență pe pământ până când s-au întors cu nava în Europa.

O soluție pe timp de criză 

În timp ce pasagerii se bucurau de ultimul gust al libertății, căpitanul Costa Deliziosa, Nicolò Alba, se afla în modul de criză, încercând să formuleze un plan care să conducă nava, pasagerii și echipajul acesteia, în afara pericolului. 

Nicio persoană nu a mai urcat la bordul navei, iar Alba și echipa sa au decis că Deliziosa va pleca înapoi în Europa. Nava de croazieră și-a continuat traiectoria, dar fără opriri în porturi. Pe data de 22 aprilie aceasta a reușit să intre în portul Genova, Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel