Ce protecție oferă o singură doză de vaccin anti Covid-19, dacă ai avut anterior virusul

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Oamenii care s-au recuperat după Covid-19 primesc un răspuns imun la fel de puternic de la o singură doză de vaccin coronavirus, pe cât îl obține populația generală după două doze, au raportat cercetătorii joi.

Un studiu publicat în revista Nature Medicine susține cercetările anterioare care indică faptul că vaccinarea stimulează efectul răspunsului imun la infecția naturală, scrie CNN

„În general, am constatat că persoanele infectate anterior cu SARS-CoV-2 au dezvoltat răspunsuri de anticorpi induse de vaccin după o singură doză de vaccin mRNA BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) care au fost similare cu răspunsurile la anticorpi observate după un curs de vaccinare cu două doze”, a declarat dr. Susan Cheng de la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles.

Cheng a declarat că descoperirile susțin argumentul potrivit căruia persoanele care știu că au fost infectate pot face o singură doză de vaccin, astfel încât mai multe persoane să poată fi vaccinate mai repede.

Echipa a testat peste 1.000 de lucrători din sistemul de sănătate Cedars-Sinai care au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer / BioNTech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel