Gen. dr. Florentina Ioniţă dezvăluie cum va funcţiona Spitalul Militar ROL II pentru COVID-19. Corturi dotate ca o rezervă de top

Klaus Iohannis la inaugurarea Spitalului ROL 2. Foto: MApN
Klaus Iohannis la inaugurarea Spitalului ROL 2. Foto: MApN

Comandantul Spitalului Militar Central 'Carol Davila', Florentina Ioniţă, a explicat cum funcţionează, pe durata pandemiei Covid-19, unitatea pe care o conduce. 

Gen. Florentina Ioniţă a explicat, într-o intervenţie telefonică la România TV, cum funcţionează Spitalul Militar ROL II, amenajat la ieşirea din Bucureşti, pe durata pandemiei Covid-19. 

"Acest spital e destinat să preia, într-o anumită etapă, pacienţii care vor fi uşor şi medii, confirmaţi sau în curs de confirmare. În acest spital vor veni pacienţii doar cu ambulanţa, pentru că trebuie să fie un circuit foarte bine organizat. Colegii noştrii din minister, din toate categoriile, colegii mei din spital au muncit foarte mult, pentru ca într-o săptămână acest spital să fie gata, operaţionalizat şi să poată merge spre autorizare.

Spitalul este structurat astfel: o zonă de primiri urgenţe, unde se face triajul. În această zonă sunt prevăzute 24 de locuri, iar în funcţie de triaj se pot interna în tabăra organizată special, unde sunt 30 de corturi, fiecare cu câte patru paturi. Acum sunt impropriu denumite corturi, pentru că au toate dotările necesare unei rezerve de spital, în sensul că sunt paturile duse de la Spitalul Militar Central, pacienţii sunt monitorizaţi video, vor avea lenjerie de unică folosinţă, pijamale de unică folosinţă, aleze speciale", a explicat Florentina Ioniţă. 

Cât despre terapia intensivă, Florentina Ioniţă a declarat că aceasta va funcţiona într-un spaţiu pus la dispoziţie de Institutul Ana Aslan. "Terapia intensivă nu se poate face în condiţii de cort sau de campanie. Presupune măsuri speciale şi dotare specială. Această zonă pe care o vom prelua miercuri va fi dotată de Spitalul Militar cu paturi, ventilatoare, cu injectomate, cu monitoare", a explicat Florentina Ioniţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel