Ce pacienți sunt luați în calcul în „bilanțul morților”. Horațiu Moldovan, explicații de ultimă oră

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit despre comorbiditățile care au dus la decesul victimelor Covid-19.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit despre comorbiditățile care au dus la decesul victimelor Covid-19, conform Mediafax. Astfel, unii oameni care s-au infectat cu coronavirus, dar au murit din alte cauze, sunt numerotați la bilanțul total al Covid-19.

„Nu toți pacienții raportați, cei 820 sau 818 dacă nu mă înșel, au murit efectiv din cauza pneumoniei cu COVID. Are test pozitiv, e infectat cu COVID, e raportat ca COVID, asta nu înseamnă că a murit din cauza asta", a spus medicul Horațiu Moldovan.

Stare gravă înainte să fie internați

Mulți dintre cei infectați erau în stare foarte gravă atunci când au fost internați. Horațiu Moldovan recunoaște că o parte importantă dintre morți nu au avut drept cauză a mortalității coronavirusul.

„Există un număr semnificativ de pacienți decedați care asociază COVID, dar a căror cauză de mortalitate este alta: cancer terminal, insuficiență cardiacă terminală, severă, accident vascular cerebral, ciroză hepatică decompensată, insuficiență renală cronică", a mai spus secretarul de stat.

Profesorul Horațiu Moldovan anunță că ia în calcul ca DSP-urile din țară să împartă cele peste 800 de decese raportate până acum și să facă o statistică separată a deceselor din alte cauze decât cele datorate exclusiv COVID-19, însă acest lucru este deocamdată la nivel de discuții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel