Urmărește emisiunea live


Ce măsuri ia Guvernul Orban 3 în starea de urgență

Premierul Ludovic Orban a susținut o conferință de presă de la Vila Lac 1, locul unde s-a autoizolat în contextul pandemiei de COVID-19.

'Vreau să încredințez cetățenii români că vom doar acele măsuri care sunt absolut necesare (...) 

Vă dau câteva exemple: e nevoie acută de materiale, echipamente, medicamente pentru care există dificultate mare prin prisma cererii crescute din partea tuturor statelor pentru astfel de materiale. Avem nevoie de proceduri de achiziții rapide, imediate, prin negociere directă.

Avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituțiile care sunt în prima linie a bătăliei, întărirea DSP, a MAI, a capacității întăririi spitalelor (...) O altă măsură este măsura de a limita creșterea prețurilor la medicamente și produse foarte căutate pentru a nu permite specula cu acestea (...)

Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalității- cafenele, restaurante, ca și în alte domenii, impactul este foarte mare și Guvernul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate și indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate și a angajaților care riscă să aibă de suferit.' a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel