Ce faci dacă ratezi rapelul. Când mai poți face doza a doua de vaccin

Ce faci dacă ratezi rapelul. Când mai poți face doza a doua de vaccin
Ce faci dacă ratezi rapelul. Când mai poți face doza a doua de vaccin

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a răspuns întrebării ”Dacă nu poți ajunge la rapel atunci când ești programat, când îl mai poți face (doar rapelul)? Acesta trebuie făcut neapărat în aceeași localitate în care a fost făcută și prima doză?”

”Data rapelului poate fi modificată în platforma cu minim 72 de ore anterior programării inițiale cu respectarea intervalului maxim de administrare pentru care există date din studiile clinice (42 de zile BioNTech / Pfizer, 35 de zile Moderna și 12 săptămâni AstraZeneca). În situații excepționale rapelul poate fi efectuat și mai târziu, dar va trebui să luați direct legătura cu DSP / centrul de vaccinare pentru a va programa”, a transmis CNCAV.

Decalaje administrare doze

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalitățile deja cunoscute pentru programarea inițială.
Pentru situațiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental, la mai puțin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel