Ce face RAED ARAFAT când AJUNGE ACASĂ. Cum se protejează de Coronavirus. Mare atenție în LIFT!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Raed Arafat, șeful DSU, a spus cum se protejează în lupta cu Coronavirus. Mare atenție în LIFT! 

”Pantofii sunt scoși la intrare, îi țin în casă, în apartament, dar la intrare. Am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini. De regulă, cămașa și hainele merg la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haină, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară. Se ia mai ales de pe suprafețe sau dacă cineva a tușit sau strănutat spre tine. Se ia dacă eu tușesc sau strănut în palmă și pun mâna pe o suprafață și peste câteva ore vine altcineva și pune mâna pe respectiva suprafață apoi pune mâna pe față.” a spus Raed Arafat, la Antena 3. 

ATENȚIE în LIFT! 

Șeful DSU a amintit că atunci când a fost SARS, s-au infectat persoanele de la un anumit etaj dintr-un hotel. După anchetă, s-a constatat că una dintre persoanele infectate a apăsat pe butonul de la etajul respectiv. Cei care s-au infectat ulterior sunt cei care au apăsat pe buton după respectiva persoană infectată. 

Raed Arafat a mai spus că e foarte corect să apeși pe butonul din lift cu un șervețel sau cu cheia. Totodată, șeful DSU a mai precizat că telefonul trebuie dezinfectat, fructele trebuie spălate, pentru că nu există riscul să iei de pe fruct, însă există riscul să iei de pe ambalaje, dacă a pus mâna pe ele anterior cineva infectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel