Ce fac gospodinele franceze ca să scape de praf: trucul cu care uită săptămâni întregi de curățenie

Ce fac gospodinele franceze ca să scape de praf -  trucul cu care uită săptămâni întregi de curățenie. Sursa - pixabay.com
Ce fac gospodinele franceze ca să scape de praf - trucul cu care uită săptămâni întregi de curățenie. Sursa - pixabay.com

Gospodinele din Franța cunosc un truc despre cum să împiedice praful să se depună pe mobilă și pe alte suprafețe din casă. 

În acest sens, francezii  au o găsit o idee excelentă pentru a se asigura că praful nu se depune pe mobilă și alte suprafețe. Acest truc este folosit și principal în hoteluri și muzee.

Pasta de dinți, un aliat de nădejde în gospodărie: 5 situații neașteptate în care o puteți folosi

 

Există o modalitate ieftină de a reduce cantitatea de praf din aer. Vă spunem cum puteți face o soluție anti-praf acasă, folosind produse din cămară. Aceasta înseamnă că nici măcar nu trebuie să cumpărați nimic în plus.

După ce ștergeți mobilierul cu o cârpă umedă din microfibră, aruncați câteva picături de glicerină obișnuită (cel puțin farmaceutică) pe suprafață și frecați-o cu o cârpă uscată.

Aceasta este o opțiune foarte bugetară, cum să scapi de praf. Mobilierul tău va străluci pentru mai mult timp. 

Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli: o modalitate neobișnuită, dar eficientă

Și balsamul, diluat în apă într-un raport de 1: 4, vă va scuti de problema prafului pentru o lungă perioadă de timp. Cu această soluție, puteți șterge mobila sau o puteți pulveriza pe suprafețe.

 

 

BONUS. Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei

 

 

BONUS. Ce putem folosi în locul unui fier de călcat și să nu mai purtăm haine șifonate? 

 

Hainele călcate și fără cute creează și o impresie pozitivă despre tine. Cu toate acestea, sunt situații în care fierul de călcat s-a stricat sau nu ai electricitate. Vă spunem cum puteți călca hainele fără fier de călcat.

Ușa mașinii de spălat nu se deschide? Iată trei soluții eficiente cu care poți rezolva problema
 

Prima modalitate este să folosiți un uscător de păr. Trebuie să puneți haina șifonată pe o suprafață plană și să suflați aerul cald la câțiva centimetri de material. Pentru cel mai bun efect, faceți această manipulare pe ambele părți ale hainei: toate pliurile și cutele vor fi netezite. Dacă un tricou, o cămașă sau o rochie sunt prea șifonate, le puteți, mai întâi, uda, apoi aplicați procedura cu uscătorul de păr.

Multe doamne au o placă de îndreptat părul. Cu el, puteți netezi rapid nu doar părul, ci și hainele. Dar este important ca placa să nu aibă urme de rugină. Dacă doriți să utilizați această metodă, setați căldura medie și nu apăsați prea tare materialul.

Fă acest lucru o dată pe lună și chiuveta nu se va înfunda niciodată: trucul pe care doar instalatorii îl cunosc

A treia opțiune este să folosiți un prosop umed pentru a călca hainele. Așezați hainele de călcat pe o suprafață plană, cu un prosop umed deasupra. Alegeți unul care acoperă toată țesătura. Aplatizează-l cu mâinile, apăsând de sus. Apoi scoateți haina șifonată, atârnați-o pe un umeraș și lăsați-o să se usuce: la final veți vedea că nu mai sunt cute și încrețituri.

 

Cum să calci hainele fără fier de călcat dacă ești în călătorie

 

Această opțiune este ideală pentru cei care pleacă adesea în vacanță sau în călătorii de afaceri. Trebuie să atârnați hainele șifonate în cabina de duș și să porniți apa fierbinte. Dirijați jetul de apă direct pe haine, pulverizându-le cu apă și abur. Apoi opriți apa și închideți ușa pentru a crea un efect de saună în interiorul băii. După 10 minute, verificați hainele: dacă pliurile rămân, repetați procedura.

Cumpărați un spray special, care poate fi găsit în departamente de produse chimice de uz casnic. De regulă, metoda de utilizare a produsului este simplă: atârnați articolul pe un umeraș și pulverizați spray-ul de la o distanță de  25 cm. Apoi neteziți hainele cu mâinile și lăsați-le să se usuce. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel