”Ce au uitat românii care au petrecut la mare în weekend”. Vom plăti scump RELAXAREA IRESPONSABILĂ!

Consilierul USR Laurenţiu Dincă a făcut câteva observații pertinente despre oamenii care au petrecut la mare în weekend.

”E nevoie de o relaxare, pentru ca altfel o iau oamenii razna. E nevoie să meargă la mare, e nevoie sa iasă în oraș. Ce au uitat cei mai mulți e să se și adapteze la noile reguli și la noua normalitate.

În Vamă și pe tot litoralul nu s-a ținut cont de nicio regulă. 0. Hore, așa zise terase transformate în cluburi cu sute de oameni lipiți unul de altul, fără nicio masca, câte 10-20 oameni la o masă, o eliberare totală. Mă uitam la un interviu din Vama și o tipă spunea că “e foarte bine aici, e o oaza de normalitate”.

Asta in condițiile în care, în România aveai cele mai multe cazuri după multe luni. În condițiile în care, în lume, în ultimele zile se trece de la un record la altul pe numărul de cazuri. Nu în țările occidentale, ce-i drept, pentru ca ei au știut sa țină sub control virusul după relaxare, ci în țările mai puțin dezvoltate, în America de Sud și Europa de Est.

Noi uităm că facem parte din categoria țărilor din urmă

Cum am ajuns aici? E vina romanilor, însă mare parte din vina aici o poarta autoritățile. Nu am văzut polițiști pe litoral care să aplice regulile, nu am văzut controale în orașe, parca nu mai exista reguli. Iar atunci când nu ai de ce să te temi, cei mai mulți merg înainte pe principiul “nu mi se poate întâmpla mie”.

În toată povestea asta e o vină împărțită. Iresponsabilitate din ambele părți.

Numărul de oameni morți creste, România e posibil să ajungă în curând în situația Italiei din săptămânile trecute. Poate abia atunci vom pricepe ce avem de făcut, si cetățeni si autorități. Ca așa merge: pana nu te lovește, nu exista”, a scris Laurențiu Dincă pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel