Big Tech, lupta în ONLINE cu pandemia de COVID-19

Marile companii tehnologice, rețelele de socializare și informare și nu numai duc o luptă online împotriva pandemiei de coronavirus. Iată despre ce este vorba.

Pe măsură ce tot mai multe state iau decizia de a închide orașe și de a restricționa libera circulație a populației, marile companii din online luptă pentru combaterea unei ”ciume” de dezinformare, privind pandemia de Coronavirus, scrie qz.com. 

Chiar înainte de decizia Organizației Mondiale a Sănătății din 12 martie de a eticheta Covid-19 o pandemie, directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că lumea nu luptă doar cu o epidemie, ci și cu o ”infodemie”.

„Fake news se răspândește mai rapid și mai ușor decât acest virus și este la fel de periculos", a spus el în februarie. 

Un ”tsunami” de dezinformare 

O dată cu răspândirea infecției de coronavirus s-au înmulțit și dezinformările în mediul online. Printre acestea se numără diverse cure false, vitamine și uleiuri esențiale care te fac bine sau prin folosirea anumitor tipuri de medicamente. Au existat de asemenea informații false prin care consumul unor cantități mari de apă ar putea îndepărta virusurile.

În ultimii ani, firmele tehnologice au făcut presiuni uriașe pentru a face față doar acestui tip de dezinformare. Covid-19 se dovedește a fi nu numai o problemă de o cu totul altă amploare, dar una care poate fi profund dificil de rezolvat pe termen lung.

Măsuri luate de marile companii 

Big Tech pare conștient de controlul pe care îl efectuează în acest moment. Într-o mișcare fără precedent, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter și YouTube au promis împreună să combată dezinformarea legată de coronavirus.  

Google și YouTube promovează acum informații de la OMS, Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) și New York Times atunci când oamenii caută informații legate de virus. De asemenea, și Google a creat un site web informațional dedicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel