CDC: Varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominantă în SUA

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de Covid-19 în Statele Unite, potrivit CDC. 

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Potrivit estimărilor CDC, varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India. Numărul cazurilor legate de varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%. Datele, care arată o dată la două săptămâni estimările celor mai frecvente linii SARS-CoV-2 care circulă în Statele Unite, se bazează pe secvențe colectate prin supravegherea genomică națională a CDC începând cu 20 decembrie 2020.

 

Joe Biden, apel pentru vaccinare

Varianta Delta, care devine dominantă în multe țări, se transmite mai ușor decât versiunile anterioare ale coronavirusului și poate provoca boli mai severe, în special în rândul persoanelor mai tinere. Acum, această tulpină a fost identificată în fiecare stat american, au spus oficialii din domeniul sănătății.

Marți, președintele SUA, Joe Biden, i-a încurajat pe americanii care nu au fost încă vaccinați împotriva COVID-19 să-și facă vaccinul pentru a se proteja împotriva acestei noi variante extrem de contagioase.

Datele preliminare arată că vaccinurile fabricate de Pfizer şi BioNTech, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare parte împotriva variantei Delta, concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul fiind oarecum mai redusă.

Varianta Delta a făcut doi noi victime în România

România a înregistrat astăzi două noi decese, cauzate de tulpina Delta. Doi bărbați din județul Bacău au murit după ce s-au infectat cu tulpina indiană a coronavirusului, numită Delta, transmite Realitatea Plus. Pacienții aveau 35 de ani și respectiv 62 de ani și nu erau vaccinați împotriva COVID-19. Aceștia aveau și alte afecțiuni medicale. 

Varianta Delta a făcut deja 3 victime în România, iar studiile arată că este cu 60% mai contagioasă decât mutația britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel