Cazurile de COVID-19 din Anglia au crescut de 4 ori într-o lună

Cazurile de COVID-19 din Anglia au crescut de 4 ori într-o lună, de la începutul lunii iunie, arată un studiu publicat joi, citat de Reuters și preluat de Mediafax.

Studiul vine în contextul în care premierul britanic Boris Johnson a lăsat să se înțeleagă că se va renunța la majoritatea restricțiilor, inclusiv la purtatul măștii, din 19 iulie.

Potrivit studiului condus de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, în condițiile în care varianta Delta a COVID se extinde.

Studiul, unul dintre cele mai mari din Marea Britanie, cu 47.000 de persoane care s-au testat în perioada 24 iunie - 5 iulie, a constatat că prevalența națională a fost de 0,59% sau 1 din 170 de persoane, comparativ cu 0,15% din ultimul val, între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Cercetarea a constatat că rata de infecție cu COVID a fost de trei ori mai mică la persoanele sub 65 de ani care au primit două doze de vaccin comparativ cu cele care nu au fost vaccinate.

Nu există nicio dovadă directă că noul val a fost alimentat de campionatul de fotbal Euro 2020, a spus Steven Riley, profesor de dinamică a bolilor infecțioase la Imperial College London. Însă, femeile au fost cu 30% mai puțin susceptibile de a avea rezultate pozitive decât bărbații, cel mai probabil în urma diferitelor modele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel