Cazuri Omicron BA.2. Medicul Adrian Marinescu: Reacția e rapidă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mikhail Nilov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mikhail Nilov)

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru DC Medical, despre subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, care a devenit, într-o perioadă scurtă, dominantă în Danemarca. 

Mai exact, subvarianta BA.2 a reprezentat 20% din toate cazurile de COVID-19 din Danemarca în săptămâna 52 din 2021, crescând însă veriginos până la aproximativ 45% în săptămâna a 2-a din 2022. În aceeași perioadă, frecvența relativă a BA.1 a scăzut. Alte țări înregistrează, de asemenea, o creștere a cazurilor de infectate cu subvariata BA.2: De exemplu, Marea Britanie, Norvegia și Suedia – dar se pare că creșterea numărului de cazuri noi nu este până acum la același nivel ca în Danemarca, potrivit en.ssi.dk, citat de DC Medical.

DC Medical l-a contactat, miercuri, 2 februarie, pe Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în contextul în care subvarianta BA.2 a variantei Omicron a devenit foarte repede dominantă în Danemarca, fiind înregistrate cazuri și în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, sau Norvegia.

"De-a lungul pandemiei, așa cum știm, am avut multe variante, ori că au fost de tip hibrid, ori variante derivate de la cea de bază, cum s-a întâmplat în situația de acum. În general, au fost cazuri izolate. E de urmărit ce se întâmplă în Danemarca, e ipoteză de lucru, dar vorbeam de ce s-a întâmplat până acum, adică au fost variante virale care nu au avut un impact diferit. În final, ceea ce mă interesează este dacă o variantă nouă ar fi mai agresivă, să avem o virulență sporită, mai multe forme severe și, atunci, să mă gândesc la locuri de internare, la paturi de Terapie Intensivă. Ori, deocamdată, nu vorbim despre aceste lucruri. Chiar dacă este o variantă derivată care se transmite mai ușor, cât timp nu am dovezi că terapiile actuale și vaccinul ar fi mai puțin eficiente în raport cu ea, cât timp nu există o patogenitate care în mod dovedit să fie crescută, nu ar trebui să îmi fac probleme”, a spus Adrian Marinescu pentru dcmedical.ro.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel