Cazuri COVID în 53 de şcoli din Spania, după prima săptămână de cursuri

Opt milioane de elevi s-au întors la cursuri în peste 28.000 de şcoli şi licee din Spania. Prima săptămână a adus deja primele infectări în rândul profesorilor şi elevilor.

Copiii din Spania au reluat cursurile în mijlocul unei adevărate explozii de cazuri noi de COVID-19.bCa să evite îmbolnăvirile, în şcoli au fost create grupuri mai mici şi toate instituţiile au fost dotate cu material de igienizare, termometre şi cu personal suplimentar, potrivit Mediafax.

Deşi normele sanitare au fost aplicate cu stricteţe până acum, cazurile au apărut în aceste zile la cel puţin 53 de şcoli. Din fericire, autorităţile au închis în mod preventiv două licee şi două grădiniţe, înainte de inaugurarea anului şcolar. Cu toate emoţiile şi temerile din prima săptămână de şcoală, copiii, părinţii, dar şi profesorii au învăţat o lecţie nouă despre viaţa în pandemie.

Aproape 5.000 de noi îmbolnăviri cu COVID-19

Chiar dacă Spania a înregistrat aproape 5.000 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, Guillermo este dispus să-şi ducă fetiţa la şcoală din nou. Părinţii de la această şcoală au primit un set de recomandări şi ei se ocupă să controleze simptomele înainte de a pleca la şcoală.

„Noi ne ocupăm să controlăm temperatura acasă înainte să ieşim şi la întoarcere şi spunem cu cine am fost în contact. În principiu nu ne temem, cât timp nu ajungem în situaţii mai rele, precum cea din timpul stării de urgenţă. Nu trebuie să ne preocupăm mai mult decât este necesar”, a spus Guillermo, părintele unui copil din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel