Cazul Caracal. Christian Ciocan, solicitare către Felix Bănilă, despre informațiile scurse în presă

Christian Ciocan nu este de acord felul în care au apărut în spațiul public informații din dosarul Caracal, argumentând că acestea au pus într-o lumină proastă Poliția Română.

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), a spus, la România TV: 

”Doar procurorul este cel care decide ce se întâmplă cu cercetarea, iar aceste lucruri nu trebuie interpretate ca fiind bune sau ca fiind rele. Trebuie să așteptăm concluzia magistratului, care este singurul abilitat să o ofere. În aceste condiții, eu am rugat polițiștii să se abțină de la comentarii, așa cum fac și eu, și mai mult decât atât, îl rog pe domnul Felix Bănilă (procuror șef DIICOT), căruia, repet, îi acordăm tot sprijinul, să verifice cum s-au scurs informațiile de când acest dosar a ajuns la DIICOT București, cum au apărut ele în spațiul public, pentru că este ilegal acest lucru”, a declarat Christian Ciocan.

”În momentul în care a fost preluat de DIICOT, este obligația procurorului să știe cine sunt acele surse judiciare care au oferit informații în mass-media. Dacă sunt adevărate, iar dacă nu-s adevărate l-am ruga pe procurorul general să verifice cine a indus această stare de nesiguranță în rândul populației. Și mai multe decât atât, DIICOT are nevoie acum să aibă toată încrederea cetățenilor și nu altfel, pentru că trăim într-un stat membru al Uniunii Europene, iar instituțiile trebuie respectate, atât din afară, cât și din interior.”, a mai afirmat, la România Tv, comisarul-șef Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel