Video. Caz scandalos la un azil de bătrâni din Italia. O româncă a fost reținută

Un scandalos caz de abuzuri asupra persoanelor aflate în imposibilitatea de a riposta a fost descoperit la un azil de bătrâni din Bologna-Italia.

După mai multe luni de anchetă carabinierii din zona Bologna au descins, ieri dimineață, la un azil de bătrâni. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente, iar cei cazați acolo au fost duși la expertize medico-legale. Autoritățile aveau informații conform cărora cei puși să aibă grijă de bătrâni îi supuneau pe aceștia la tratamente abuzive, violente. Chiar patronul, un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat sub acuzația de viol repetat asupra unei octogenare. Printre cei vinovați se află și o româncă în vârstă de 42 de ani, scrie cotidianul italian La Rampa.

Faptele

Evenimentele scandaloase au avut loc în San Benetto Val di Sambro, unde funcţiona azilul privat. Aici erau cazaţi zece bătrâni care aveau nevoie de îngrijire permanentă. Azilul era administrat de un patron italian în vârstă de 52 de ani, care era ajutat de trei îngrijitoare, două italience şi de o româncă.
Totul a ieşit la iveală în decembrie 2018, când unul dintre bătrâni le-a spus rudelor că este bătut cu sălbăticie şi umilit, iar acestea au decis să apeleze la carabinieri, care au instalat camere ascunse. Imaginile surprinse i-au îngrozit pe anchetatori, care au decis, după vizionarea lor, să îl aresteze pe patron. Acesta a fost dus la închisoarea Dozza, iar cele trei femei fost puse sub arest la domiciliu.

Imaginile surprinse de camerele ascunse arată cum bătrânii erau bătuţi şi forţaţi să se hrănească şi să se îngrijească singuri, deşi aveau nevoie de ajutor. Aceştia erau înjuraţi şi apostrofaţi cu expresii de genul "Oricum mai ai puţin şi crăpi!".

Azilul a fost desfiinţat, iar trei dintre bătrâni, care erau în stare gravă, au fost duşi la spital.

Vezi și: Azil privat de bătrâni închis pentru condiții improprii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel