EXCLUSIV  Cauze incendiu Matei Balș. Ce se întâmplă în saloanele cu pacienți Covid-19: Nu intră oxigenul direct în corp, ca la perfuzie

Cauze incendiu Matei Balș. Ce se întâmplă în saloanele cu pacienți Covid-19: Nu intră oxigenul direct în corp, ca la perfuzie
Cauze incendiu Matei Balș. Ce se întâmplă în saloanele cu pacienți Covid-19: Nu intră oxigenul direct în corp, ca la perfuzie

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ''Matei Balş'' din Capitală, fiind declanşat planul ''roşu'', a fost lichidat. Patru persoane au decedat. 102 persoane au fost evacuate, au fost afectate patru saloane.

De la ce a pornit incendiul? Sunt mai multe variante, nu se știe sigur. Unii zic că de la o țigară, alții spun că de la o aerotermă. Momentan nu este clar.

Conform unor surse DC News, materialul care acoperă podeaua din saloane (cum ar fi linoleum) este ignifug, adică se aprinde și arde foarte greu sau care nu arde deloc, împiedicând propagarea focului.

Dar având în vedere că se lucrează cu oxigen la toate paturile, lucrurile se complică. Într-o situație normală, fără Covid-19, în salon, ai doar unu-doi pacienți care au nevoie de oxigen. Dar acum se lucrează cu oxigen, la presiune mare, și dacă unul scapă o țigară, ia foc. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de situații.

Acum sunt condiții deosebite din cauza specificului Covid-19 pentru că toți pacienții trebuie să primească oxigen

Într-o situație normală, nu toți pacienții dintr-un salon au nevoie de oxigen. Iar măștile nu sunt fixe. Pacienții o mai scot din diferite motive firești și astfel mai scapă oxigen de sub mască. Nu intră oxigenul direct în corpul pacientului, ca la perfuzie. Și atunci există o concentrație mare de oxigen în acele spații inerente situației pe care o trăim. 

Instalațiile erau noi, verificate, dar concentrația de oxigen este mult mai mare decât normal pentru că toți pacienții care ajung în stadiu mediu și critic au nevoie de oxigen pentru că nu trecem printr-o perioadă firească, au mai explicat sursele DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel