Peste 21.100 de români s-au vaccinat la maratonul organizat în spitalele militare

Peste 21.100 de persoane vaccinate în maratonul de vaccinare organizat de MApN

În cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4-11 mai, în spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara s-au imunizat împotriva COVID-19 peste 21.100 de persoane care nu aveau o programare prealabilă. În paralel, pe toată perioada maratonului, centrele de vaccinare ale spitalelor militare menţionate au asigurat şi vaccinarea persoanelor care au avut programare prin platformă.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila", din Bucureşti, s-au vaccinat 3.863 de persoane (dintre care 1.071 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov - 3.519 persoane (554 pe timp de noapte), la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca s-au vaccinat 3.402 persoane (dintre care 821 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa - 2.687 persoane (530 noaptea), la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" Craiova s-au imunizat 3.266 de persoane (dintre care 619 noaptea), la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. I. Czihac" din Iaşi s-au vaccinat 1.560 de persoane (600 noaptea), iar la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara - 2.885 persoane (569 pe timp de noapte).

Reamintim că, începând din 8 mai, vaccinarea fără programare prealabilă în platforma electronică a fost extinsă în toate cele 11 spitale militare din ţară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara). Astfel, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze se vor prezenta în respectivele centre până la ora 14.00, iar cele cu vârsta de până în 60 de ani, după ora 14.00 şi până la terminarea programului normal de lucru.

Imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy