Categorie vulnerabilă în fața COVID-19. Horațiu Moldovan: Ne punem problema IZOLĂRII LOR

Se iau în calcul măsuri mai stricte pentru a diminua impactul COVID-19 în România. 

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că ”un rezervor interior în România de coronavirus există, el este evident că a venit din vestul Europei și a putut fi controlat parțial, dar cei care l-au adus deja în România, prin contactele pe care le au, îl răspândesc. Cu cât reușim să controlăm mai mult acest lucru, cu atât vom fi mai avantajați în controlul infecției”. 

”Este evident că populația cea mai expusă la risc este populația în vârstă. Conform datelor pe care le avem și care concordă cu datele furnizate de OMS, se referă, în special, la persoanele peste 70 de ani, la care infecțiile cu Coronavirus produc un grad ridicat mortalitate. Este motivul pentru care este necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți. Ne punem problema izolării lor, în primul rând la domiciliu, dacă nu se va putea, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri din sfera civilă, de competența MAI, mai puțin a Ministerului Sănătății, care gestionează pacienții. Populația la risc este gestionată de MAI și se pune problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani” a spus Horațiu Moldovan, la Digi24. 

Întrebat în cât timp ar putea fi izolate persoanele în vârstă, secretarul de stat a răspuns că e o decizie care se va lua de la zi la zi. El a precizat că, dacă va fi nevoie, o astfel de măsură va fi luată înainte de Sărbătorile Pascale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel