Câte teste rapide vor ajunge la UPU. Nelu Tătaru, anunțul momentului

Foto AGERPRES
Foto AGERPRES

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că începând de joi, 5 noiembrie, în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din România vor fi distribuite teste rapide pentru depistarea COVID-19.

“Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menționat, un barometru foarte important este prezența și formatarea unităților de primiri urgențe. Aceste 43.000 de teste, în prima fază, vor fi distribuite unităților de primiri urgențe, tocmai pentru a decolmata aceste unități de primiri urgențe și a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unitățile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID. Avem în aceasta săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unitățile de primiri urgențe.”, a anunțat Nelu Tătaru în timpul vizitei de la Sibiu.

Potrivit ministrului Sănătății, pentru săptămâna următoare este prevăzută evaluarea și achiziționarea a încă un milion de astfel de teste. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel