COVID-19. Wuhan a incinerat 56.000 de persoane, deși a declarat 2.500 de morți. Care e adevărul din China?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vânzările de urne funerare din zona Wuhan, punctul zero al pandemiei de coronavirus, contrazic datele oficiale privind decesele. 

Astfel, deşi autorităţile au declarat doar 50.000 de persoane infectate şi 2.535 de decese, în ultima perioadă s-au vândut zeci de mii de urne funerare. De altfel, mai multe Guverne internaţionale au acuzat China că ascunde numărul real al morţilor şi al persoanelor infectate. Autorităţile chineze au declarat, oficial, 81.000 de cazuri şi 3000 de morţi în toată ţara, de la izbucnirea pandemiei. 

De altfel, un semn de întrebare a fost ridicat şi de faptul că sistemul medical din Wuhan a fost depăşit de numărul mare de pacienţi, deşi cifrele indicate de Guvern sunt destul de mici. 

Crematoriile, la foc continuu 

În al patrulea trimestru al anului 2019, crematoriile din zona Wuhan au incinerat 56.007 persoane, de 1,5 de ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2018 şi de 2,2 ori mai mult decât în perioada similară a anului 2017. Populaţia din Wuhan a crescut, însă, cu doar un procent în 2019, potrivit ONU. 

Mai multe fotografii au circulat, potrivit newsweek.com, pe reţelele sociale chineze cu urne care au ajuns în punctul zero al pandemiei. Aceste fotografii ridică mari semne de întrebare cu privire la numărul real al morţilor din China. 

Până la acest moment, nici ambasadorul Chinei în SUA, nici ministrul de Externe chinez nu au dorit să comenteze informaţiile. 

Mai bine de 2.500 de urne funerare au fost livrate în zona Wuhan doar miercurea trecută, potrivit surse citate, în timp ce a doua zi s-a făcut o livrare similară. De altfel, potrivit unei agenţii de presă locale, numărul urnelor dintr-o singură casă funerară depăşeşte cu mult numărul oficial al morţilor. 

Potrivit unor estimări neoficiale, numărul morţilor din China ar putea fi în jurul cifrei de 26.000, conform numărului imens de urne funerare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel