Câte centre de vaccinare va avea România. Nelu Tătaru, discuții cu DSP-urile din țară

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Pregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 continuă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a participat astăzi, 8 decembrie 2020, la o videoconferință pe care conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a susținut-o cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică pentru verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

“Astăzi începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetelor județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Câte centre de vaccinare am putea avea

Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare, pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare. În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, cca 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național.

Direcțiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie 2020, să transmită informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, dar și privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

De asemenea, a fost lansat și site-ul: www.vaccinare-covid.gov.ro 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel