Cât TREBUIE să scoți din buzunar pentru necesarul de MĂȘTI. Calculul făcut până la finalul stării de ALERTĂ

Dumitru Miron, profesor de economie, a făcut un calcul în ceea ce privește măștile. Iată câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru necesarul de măști, până la finalul stării de alertă. 

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise (birouri, autobuze, magazine) a fost publicat în Monitorul Oficial, iar de astăzi, peste 18 milioane de români sunt obligaţi să poarte mască în spaţiile închise şi în mijloacele de transport.

Astfel, profesorul de economie, Dumitru Miron a făcut un calcul și a anunțat ce sumă ar trebui să cheltuie românii  pentru procurarea măștilor de protecție, necesare până la finalul stării de alertă.

Iată cât cheltuie un român pentru necesarul de măști?

„Dacă ne raportăm la plusul de sănătate pe care ni-l aduce, nicio cheltuială nu e prea mare. Dacă ne raportăm în termeni economici – ceea ce nu se face întotdeauna – din punctul de vedere al efortului la care este supusă o familie acesta este mare, pentru că s-au redus drastic veniturile. În multe familii româneşti câştigă doar o singură persoană, cealaltă este în şomaj, iar o un cost de 100 de lei reprezintă un efort mare", a declarat profesorul de economie, Dumitru Miron, pentru Mediafax.

Deci, la un preţ mediu de 2 lei / mască şi un consum de 2 măşti pe zi, în cele 25 de zile rămase până la finaulul stării de alertă, rezultă un cost de 100 de lei. 

Guvernul a anunţat că va oferi gratuit măşti pentru 1,1 milioane de români din categoria persoanelor defavorizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel