Carnet Covid pentru acces în cluburile și discotecile din Elveția

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Un "carnet COVID" va acorda acces din iunie în discotecile şi cluburile din Elveţia, a anunțat Guvernul.

Guvernul elveţian a confirmat miercuri că începând din iunie va începe să pregătească eliberarea de "carnete COVID" pentru persoanele vaccinate, care au trecut prin boală, sau au efectuat un test cu rezultat negativ, pe baza căruia vor avea acces în discotecile, cuburile şi la evenimentele publice, relatează EFE, scrie Agerpres. 

Primele certificate de acest tip, care vor putea facilita şi călătoriile cu avionul sau alte deplasări în străinătate, vor fi emise din 7 iunie, a explicat la o conferinţă de presă, ministrul elveţian de interne, Alain Berset.

Unde nu va fi solicitat carnetul 



Carnetul nu va putea fi pretins, în schimb, în centrele comerciale, transportul public, birouri, şcoli şi reuniuni religioase sau cu caracter privat, deşi ar putea fi solicitat în alte locuri cu mare afluenţă de public, precum restaurante, cinematografe, sau spitale.

Autorităţile elveţiene au precizat că certificatul nu poate fi obţinut prin efectuarea unui test negativ rapid, un test care de mai multe luni este amplu disponibil în farmacii, dar care oferă un procent mai mic de fiabilitate decât testele PCR.

Nu este necesar pentru minorii sub 16 ani



Carnetul COVID, pe de altă parte, nu va fi necesar pentru minorii sub 16 ani, iar emiterea şi folosirea lor va fi valabilă până la momentul remisiei actualei crize sanitare.

Elveţia negociază o coordonare a acestui tip de document, pe care îl pregăteşte în mod similar şi Uniunea Europeană, pentru a putea contabiliza aceste certificate.

Certificatele verzi în România 

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis noutăți privind implementarea certificatelor verzi digitale pentru călătoriile din interiorul Uniunii Europene.

"Certificatele digitale verzi care vor facilita libera circulație în Uniunea Europeană (UE), pe timpul pandemiei de COVID-19, vor fi implementate în România cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Soluția tehnică dezvoltată de instituția noastră va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricțiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei.

Certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat. Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital. De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit", informează STS într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel