Carmen Dorobăț, pronostic ÎNGRIJORĂTOR: Într-o lună de zile vom avea probleme. Ne aflăm într-un moment de cumpănă

Medicul Carmen Dorobăț a vorbit despre creșterea alarmantă a numărului de infectări cu Sars-Cov-2.

Medicul Carmen Dorobăț a vorbit despre situația din spitalele din Iași. Ea a povestit cum medicii au fost nevoiți să găsească soluții pentru că nu mai aveau locuri pentru pacienții COVID. 

"Ne aflăm într-un moment de cumpănă. La Iași am avut săptămâna trecută câteva clipe în care n-am avut niciun pat în zona de confirmați, niciun pat în zona de ATI. Ne-am resetat, ne-am reorganizat și am găsit o soluție care sper să ne servească o perioadă de timp. Este vorba despre 65 de paturi la Spitalul Sfântul Sipridon și în pregătire acum 6 paturi de ATI la Spitalul CFR. Ce înseamnă aceste 6 paturi dacă ne gândim că 5% din noii infectați vor fi cazuri grave?", a declarat Carmen Dorobăț în direct la RealitateaPlus.

Întrebată dacă este posibil ca spitalele din România să ajungă în colaps din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri, Carmen Dorobăț a spus că acest lucru se poate întâmpla foarte curând.

"Dacă rămâne același număr de locuri, deci mai avem cam 400 de locuri libere la ATI, în fiecare zi sunt peste 2000 de infectări, 5% dintre aceștia vor fi pacienți gravi, aceasta înseamnă că într-o lună de zile dacă mergem în ritmul acesta, vom avea probleme.", a explicat Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel