Dr. Carmen Dorobăț, despre cazul lui Alexandru Arșinel, internat pentru a doua oară, deși s-a vaccinat: Atunci apare boala

Alexandru Arșinel a fost internat pentru a doua oară în spital, după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2, deși s-a vaccinat. 

În 2013, Alexandru Arșinel a trecut printr-un transplant rinichi și, patru ani mai târziu, a suferit o intervenție chirurgicală ca urmare a unui infarct. Dr. Carmen Dorobăț a explicat cum influențează aceste probleme de sănătate eficiența vaccinului anti-COVID.

"Cu atât mai mult în cazul unui astfel de teren, care din cauza unui transplant renal, și am avut și la Iași astfel de cazuri, a primit o anume medicație care tocmai are rol în a diminua anumite reacții inflamatorii și implicit pe linie imunologică în organism, se poate ca acest răsunet care scade imunitatea să aibă loc și după vaccin, astfel încât nerăspunzând organismul corespunzător, atunci se poate face o formă de boală gravă. Comorbiditățile în general scad capacitatea de apărare a organismului, dar nu toate în aceeași măsură.

În momentul în care există însă o terapie care scade reacția de apărare a organismului, indiferent despre ce agent infecțios vorbim, atunci ne așteptăm ca răspunsul anticorpilor să fie diminuat și aici vă voi da următorul exemplu... La pacienții noștri cu HIV nu facem vaccin într-o anumită perioadă, când conform analizelor se observă că nu ar avea capacitatea necesară pentru a produce anticorpi și atunci nu se face vaccinul. Ei, așa și aici. Dacă răspunsul organismului nu a fost suficient, nu există anticorpi și atunci boala apare.", a explicat Carmen Dorobăț, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Alexandru Arșinel, internat din nou în spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel